Matematik

HASTER(emne linjens parameterfremstilling)

01. september 2007 af Ikram1987 (Slettet)

l: (x,y)=(17,6)+ t * (-8,19), teR og m: (x,y)=(-3,7)+ s * (4,9), seR

Kan det passe at den spidse vinkel er 55,57grader?

Opgaven går ud på at bestemme både den spidse og stumpe vinkel mellem parameterfremstillingerne.
Og hvordan kan man løse opgaven på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2007 af mathon


...nej den er 46,8°...

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2007 af mathon


på TI-89

Define a=[-8,19]
Define b=[4,9]

når v er den spidse vinkel mellem linjerne,
beregnes v
ved

cos^-1(dotP(initV(a),initV(b))) = 46,7961


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2007 af mathon


rettelse

cos^-1(dotP(initV(a),initV(b))) = 46,7961

rettes til

cos^-1(dotP(unitV(a),unitV(b))) = 46,7961

Svar #4
01. september 2007 af Ikram1987 (Slettet)

Tak for at du gad at bruge din tid på mig, men jeg tror at du er kommet frem til en forkert løsning.

Jeg har lige fundet ud af at man kan finde vinklen mellem linjerne ved at finde vinklen mellem retningsvektorerne, hvilket i dette tilfælde er: vektor a = (-8,13) og vektor b= (4,9).

ved at bruge formlen cos(v)= vektor a prik vektor b/ (afstanden af vektor a * afstanden af vektor b). Dernæst v=cos-1(0,5654) og det giver 55,57 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2007 af mathon



BEMÆRK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vektor_a = [-8,19] og vektor_b =[4,9]

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2007 af mathon


...det er nøjagtig den metode, jeg har anvendt!!!

Svar #7
01. september 2007 af Ikram1987 (Slettet)

Tak rettelsen af min skrivemåde. Vores metode er det samme, men hvordan kan det være at resultatet ikke er det samme????

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2007 af mathon


...prøv med de rigtige vektorer...

Svar #9
01. september 2007 af Ikram1987 (Slettet)

MEGA UPS!!!!! Der er sket en tastefejl. SORRRYY

Svar #10
01. september 2007 af Ikram1987 (Slettet)

Forresten. Er dette ubestemte integral rigtigt bestemt?

f(x)= integraltegn (3sin(x)+5)dx = 3*(-cos(x))+5x ????

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2007 af mathon


...med integrationskonstant

S(3sin(x)+5)dx = -3cos(x) + 5x + k.......rigtig nok

Skriv et svar til: HASTER(emne linjens parameterfremstilling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.