Matematik

trigonometri

11. maj 2004 af Barbie (Slettet)
jeg skal beregne en vinkel i en firkant. jeg har den ene vinkel. Jeg ved at vinkelsummen er 360 grader, men ligemeget hvordan jeg tegner hjælpestreger og regner så virker det ikke. er der en speciel regl for hvad man kan gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Kunne du ikke skrive opgaven her. Så kan vi se, hvad problemet er. Hvilken regel du bruger afhænger vel af, hvilke størrelser du kender og hvilke du skal finde.

Svar #2
11. maj 2004 af Barbie (Slettet)

jo det kan jeg godt men den skal jo også tegnes formoder jeg (?????)

Firkant hedder ACDE
DC er 60
AC er 58
AE er 66
ED er 11

vinkel C er 73 grader

jeg har selv regnet mig frem til at DA er ca.70,20 godt afrundet.

Svar #3
11. maj 2004 af Barbie (Slettet)

er der nogle som kan give mig svaret eller hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

lav det om til vektorer! Lad som om at DC er en vektor (60,0) og gå videre derfra

Svar #5
11. maj 2004 af Barbie (Slettet)

ok men vil det så sige jeg får vinklen D i minus ? dvs i tredje kvadrant

Svar #6
11. maj 2004 af Barbie (Slettet)

det skal bare lige siges at jeg aldrig har arbejdet med vektorer før

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Jeg går ud fra, at opgaven går ud på at regne alle vinkler i firkanten.
Diagonalen AD har du fundet vha. cos.rel. Så bruger du sin.rel. til at finde de resterende vinkler i den trekanten ACD. Tilsvarende bruger du cos.rel. til at finde vinkel E. De andre vinkler i trekant ADE finder du vha. sin.rel.
Jeg finder at: vinkel E=108 grader; vinkel A=63.4 grader; vinkel D=115.6 grader.
Regn selv efter!

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2004 af sigmund (Slettet)

#4, det er nok hurtigere med vektorer, men da vedkommende ikke har lært om vektorer, er det vel ligemeget. Det går ellers smertefrit med cos.rel. og sin.rel., idet opgaven er så simpel.

Svar #9
11. maj 2004 af Barbie (Slettet)

er det her helt forkert:

60:sinV = 70,20:sin73

60 gange sin73 : 70,20
vinklen A er 54,82 grader??

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Nej, det er i orden. Bemærk dog, at det IKKE er vinkel A i firkanten du har fundet, men derimod vinkel A i trekanten ACD du har fundet.

Svar #11
11. maj 2004 af Barbie (Slettet)

takker jeg prøver lige videre self

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.