Matematik

hjælp til løsning af ligning :P

02. september 2007 af mikeh (Slettet)
hej, jeg har brug for hjælp til at løse denne ligning.. jeg har simpelthen glemt det hele :(

( (x^2-0,164x+0,004224) / (0,150+x) ) = 0,042

håber der er nogle der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Gang med nævneren 0,150+x. HUsk at forudsætte at 0,150+x ikke er nul.


(x^2-0,164x+0,004224) / (0,150+x) = 0,042

x^2-0,164x+0,004224=(0,150+x)·0,042

Nu er det en almindelig andengradsligning.

Svar #2
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

så står der vel :

x^2-0,164x+0,004224=(0,150+x)·0,042 =

0,150+x)·0,042 = 0,0063+0,042x

så det blir til :

x^2-0,164x+0,004224-0,0063+0,042x = 0

så kan jeg vel bare løse den derfra ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Jo, saml leddene med x², x og konstanterne.

Svar #4
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

super :P øhm er det iorden hvis jeg skriver de svar jeg fik ind her? og så en af jer vil se om i har fået samme svar : ?

Svar #5
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

hvis jeg regner rigtigt.. så får jeg x = 0,13713 V -0,015

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

x=-0,0096 v x=0,2156

Svar #7
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

fuck man.. hva gør jeg så forkert her?

x^2-0,164x+0,004224 = -0,042*(0,150x)


x^2-0,164x+0,004224-0,0063-0,042x = 0

x^2 - 0,206x - 0,002076= 0

d = b^2 - 4ac = (-0,206^2) - (4*1*- 0,002076) = 0,05074

x = (-b +/- kvadratrod(d)) / 2a

x = 0,206 +/- kvadratrod (0,05074) / 2

X = 0,2156 V -0,0096

Svar #8
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

ups.. det var de rigtige svar anden gang :P

Skriv et svar til: hjælp til løsning af ligning :P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.