Matematik

HJÆLP, funktioner?

02. september 2007 af kyrooo (Slettet)
Hej derude.
Håber der er en eller nogle der kan hjælpe mig med nogle matematik opgaver, jeg er selv helt blank og vil gerne se hvordan man laver dem.

OPGAVE 1: En parabel er graf for funktionen:
f(x) = -2x² + 6x + 1
a) bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

OPGAVE 2: Bestem nulpunkter for funktionen f(x) = x³ - 12x

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af mathon


y = ax^2 + bx + c

y = -2x^2 + 6x + 1

a = ?
b = ?
c = ?

T(t1,t2),
hvor

t1 = -b/(2a) og t2 = c-a*t1^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

a) Brug toppunktsformlen: T(-b/2a , -d/4a)

b) Lad f(x) = 0, og løs x i 0 = x³ - 12x

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af mathon


x^3 - 12x = x(x^2-12)= x(x-(sqr(12))^2) = x(x+sqr(12))(x-sqr(12))


i følge 3. kvadratsætning a^2 - b^2 = (a+b)(a-b)

Svar #4
02. september 2007 af kyrooo (Slettet)

hey mathon er det hele svaret og result. for opg 1 ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af Jean

En anden gang så respekter venligst følgende:
Giv dit indlæg et sigende navn, så hjælper du de relevante brugere med at finde netop dit spørgsmål. Titler som: "Hjælp" og "Haster" er bandlyste.

Svar #6
02. september 2007 af kyrooo (Slettet)

I orden, vidste jeg ikke :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2007 af mathon


x(x+sqr(12))(x-sqr(12)) = 0 skal løses med hensyn til x...

Skriv et svar til: HJÆLP, funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.