Matematik

ligning for tangent

03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)
om en funktion f oplyses, at f(2)=3 og f"(2)=4
bestem en ligning for tangenten til grafen for punktet P(2,f(2))



jeg får så at vide at jeg skal gøre føælgnede :

benyt

f'(x) = S f''(x)dx,

hvorefter

f'(2) kan beregnes...

jeg forstår ikke lige rigtigt hva der menes, er det ingen der lige kan vise mig hvordan man gør det (:?

tusind tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af mathon


f"(2)=4

...er du SIKKER på, at der ikke skal stå f'(2)=4?...

Svar #2
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

jo undskyld, hva gør man så :O?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2007 af mathon


almen tangentligning i punktet Po(2,f(2))

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo),

som i det aktuelle tilfælde
giver

y-f(2) = f'(2)(x-2)...


Svar #4
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

jeg får svaret til x^2-2, hva får i det til :O?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2007 af mathon


y-f(2) = f'(2)(x-2)


y-3 = 4(x-2),
hvoraf

y = 4x + 3 - 8

y = 4x - 5

Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.