Matematik

2.gradspolynomium-forskrift. rødder samt punkt kendt.

04. september 2007 af sLEMM (Slettet)
Hej.

Et andengradspolynomium har rødderne 5 og 9 og punktet P(7,4) ligger på dets graf.

Jeg skal beregne mig frem til forskriften.

Jeg får umiddelbart a = -1, men så er jeg også gået i stå.

På forhånd tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af mathon


1) faktoriser ud fra kendskabet til rødderne

it goes:

y = f(x) = a(x-r1)(x-r2)


2)
benyt oplysningen "...og punktet P(7,4) ligger på parablens graf" til at bestemme a

Svar #2
04. september 2007 af sLEMM (Slettet)

Jepp.
Det var også netop hvad jeg havde gjort. Så regnede jeg mig frem til a = -1.
Men hvordan finder jeg så b og c? det kan jeg ikke gennemskue.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2007 af mathon


y = f(x) = a(x-r1)(x-r2) = a(x^2 - (r1+r2)x + r1*r2) =

ax^2 - (a(r1+r2))*x + (a*r1*r2)


Skriv et svar til: 2.gradspolynomium-forskrift. rødder samt punkt kendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.