Matematik

gang ud i parenteser???

06. september 2007 af Skat1 (Slettet)
er jeg rigtig begyndt ved den her;
(3*x-y)(x+y)

(3)*x +(3)*y+3*x*x+x*y+y*x+y*y?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2007 af Hindsborg (Slettet)

(3x-y)(x+y)

3x^2+3xy-xy-y^2

husk x*x = x^2 (altså x i anden).

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, 3*x er et led 3x. Du kan ikke bare ignorere et minus.
3x*x+3x*y-y*x-y*y =
3x²+3xy-xy-y² =
3x²+2xy-y²

Svar #3
06. september 2007 af Skat1 (Slettet)

der står her det skal give:
3x + 3y + x i anden + y i anden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2007 af ibibib (Slettet)

Så er opgaven skrevet forkert i #0.

Svar #5
06. september 2007 af Skat1 (Slettet)

(3+x-y)(x+y)
sådan skulle den være..
sorry my bad;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2007 af ibibib (Slettet)

Men så bliver svaret 3x+3y+x²-y² og ikke det du skrev i #3.

Skriv et svar til: gang ud i parenteser???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.