Matematik

finde vinkle

07. september 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

om trekant ABC oplyses at

AB=10

AC12

BC=4

fodpunktet for mediannen m^b kaldes D

1.beregn

A
B
C

2. beregn ADB

hvilken formel skal jeg bruge

og når jeg skal tegne mediannen er det så mellem,
B og ned af til AC hvor hvor det danner en retvinklet trekant

håber for hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2007 af mathon

"og når jeg skal tegne mediannen er det så mellem,
B og ned af til AC hvor hvor det danner en retvinklet trekant" - nej fra B til midtpunktet af AC

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2007 af mathon


...metode

som i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=391878

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2007 af mathon


1) beregn vinkel A, B og C

2) beregn m_b ved brug af cos-relationen

3) bemærk <ABD
sin(v) = sin(18o°-v), så der er 2 løsninger, når du beregner vinkler ved brug af sin-relationerne

sin(<ADB)/10 = sin(A)/m_b, hvor du har beregnet <A og m_b i 1) og 2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2007 af mathon


hvorfor <ABD = hvorfor vinkel ADB er større end vinkel ABD

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2007 af mathon


3) er nemmest beregnet med cos-relationen, så du slipper for muligheden for to løsninger!!!

Svar #6
07. september 2007 af thelife (Slettet)

hvad nu hvis jeg skal finde vinkel A B C hvilken formel skal jeg så bruge

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2007 af mathon


cos(A) = [b^2+c^2-a^2]/(2*b*c)

cos(B) = [a^2+c^2-b^2]/(2*a*c)

cos(C) = [a^2+b^2-c^2]/(2*a*b)

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2007 af mathon


cos(A) = [b^2+c^2-a^2]/(2*b*c) = [12^2+10^2-4^2]/(2*a2*10)= 0,95

<A = cos^-1(0,95 = 18,1949°

osv..............

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2007 af mathon


m_b^2 = (b/2)^2 + c^2 - 2*(b/2)*c*cos(A)

m_b^2 = 6^2 + 10^2 - 2*6*10*0,95 = 22

m_b = sqr(22) = 4,69042...

find selv <ADB...

Svar #10
12. september 2007 af thelife (Slettet)

ja nu gør jeg hehe tak

Skriv et svar til: finde vinkle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.