Matematik
Alt for simpel andengradsligning
08. september 2007 af
Louise_C (Slettet)
Hej!
Jeg sidder med en simpel opgave, den er så simpel at jeg ikke forstår den!
Altså:
Bestem de tal a for hvilke ligningen x^2 + ax + a = 0 har mindst én løsning.
Er der nogen der kan fortælle på hverdagssprog hvad opgaven går ud på?..
Jeg sidder med en simpel opgave, den er så simpel at jeg ikke forstår den!
Altså:
Bestem de tal a for hvilke ligningen x^2 + ax + a = 0 har mindst én løsning.
Er der nogen der kan fortælle på hverdagssprog hvad opgaven går ud på?..
Svar #1
08. september 2007 af Esbenps
En andengradsligning har ikke altid reelle løsninger. Afhængigt af, hvilke værdier for a der bruges, vil du få forskellige antal løsninger.
Hvis andengradsligningen skal have mindst én løsning, svarer det til, at den IKKE må have 0 løsninger. Hvornår har en 2.gradsligning 0 løsninger? Hvad siger diskriminanten om det?
Hvis andengradsligningen skal have mindst én løsning, svarer det til, at den IKKE må have 0 løsninger. Hvornår har en 2.gradsligning 0 løsninger? Hvad siger diskriminanten om det?
Svar #2
08. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
Du ved så at diskriminanten skal være lig med eller større end 0 da den skal have mindst en løsning.
d = a^2 - 4a = 0
Du kan løse ligningen a^2 - 4a = 0 som enhver anden andengradsligning eller ved at benytte nulreglen.
d = a^2 - 4a = 0
Du kan løse ligningen a^2 - 4a = 0 som enhver anden andengradsligning eller ved at benytte nulreglen.
Svar #3
08. september 2007 af Louise_C (Slettet)
#2
Vil det sige man kan gøre sådan:
a^2 - 4a = 0 <=> a(a-4)=0 <=> a=0 v (a-4)=0 ?
Vil det sige man kan gøre sådan:
a^2 - 4a = 0 <=> a(a-4)=0 <=> a=0 v (a-4)=0 ?
Skriv et svar til: Alt for simpel andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
