Fysik
isobar proces
08. september 2007 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der lige er nogen der vil hjælpe med denne opgave. Jeg har gjort et forsøg men har meget svært ved fysik.
opgaven lyder: En prøve indeholder 1 mol (idealgasligningen) og C(V,m) er 3/2 R og P1 = 1 atm. T1 = 300 K som varmes op til 400 K ved konstant volumen, så står der bestem P (slut), delta U, q og w.
Det har jeg gjort, så står der så bestem når trykket er konstant.
Delta U må være den samme da delta U er en tilstandsfunktion (afh, af temp)
Derefter bruger jeg idealgasligningen og finder V1 = 2294,2 L derefter benytter jeg Vslut/Vstart = Tslut/Tstart = 3325,6 L.
Så finder jeg w =-P(ex) delta V og får 830,8 J idet jeg har sat 1 atm ind.
Og så finder jeg q = delta U-w = -830,8 J
og tilsidst bruger jeg H = U + p *delta V og får 830,8 J
er der nogen der kan se om jeg benytter den rigtige fremgangsmåde.
på forhånd tak.
opgaven lyder: En prøve indeholder 1 mol (idealgasligningen) og C(V,m) er 3/2 R og P1 = 1 atm. T1 = 300 K som varmes op til 400 K ved konstant volumen, så står der bestem P (slut), delta U, q og w.
Det har jeg gjort, så står der så bestem når trykket er konstant.
Delta U må være den samme da delta U er en tilstandsfunktion (afh, af temp)
Derefter bruger jeg idealgasligningen og finder V1 = 2294,2 L derefter benytter jeg Vslut/Vstart = Tslut/Tstart = 3325,6 L.
Så finder jeg w =-P(ex) delta V og får 830,8 J idet jeg har sat 1 atm ind.
Og så finder jeg q = delta U-w = -830,8 J
og tilsidst bruger jeg H = U + p *delta V og får 830,8 J
er der nogen der kan se om jeg benytter den rigtige fremgangsmåde.
på forhånd tak.
Svar #1
08. september 2007 af mathon
isobar opvarmning:
dU = n*C(V,m)*dT + pdV,
hvor V = (nR/P)*T
hvoraf
dV/dT = (nR/P)
eller
dV = (nR/P)dT
og
pdV = p*(nR/P)dT = nR*dT,
som indsat i
isobar opvarmning:
dU = n*C(V,m)*dT + pdV
giver
dU = n*C(V,m)*dT + nR*dT
eller
n*C(p,m)*dT = n*C(V,m)*dT + nR*dT
og
C(p,m) = C(V,m) + R = (3/2)R + R = (5/2)R
Skriv et svar til: isobar proces
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
