Matematik
Ligning hvor x^-5
08. september 2007 af
Louise_C (Slettet)
Hej!
Løs, ved beregning, ligningen 3,2*x^-5 = 4,1
Indtil videre er jeg kommet frem til at jeg kan dividere de 3,2, sådan at der står: x^-5 = 1,3
Men hvad skal jeg så derefter? Jeg har aldrig haft sådan en type ligning før.
Løs, ved beregning, ligningen 3,2*x^-5 = 4,1
Indtil videre er jeg kommet frem til at jeg kan dividere de 3,2, sådan at der står: x^-5 = 1,3
Men hvad skal jeg så derefter? Jeg har aldrig haft sådan en type ligning før.
Svar #1
08. september 2007 af Molle (Slettet)
x^(-5) = 1/x^5
1/x^5 = 1,3
gang med x^5 på begge sider
1 = 1,3x^5
1/1,3 = x^5
x = (1/1,3)^(1/5) = den femte rod af (1/1,3)
1/x^5 = 1,3
gang med x^5 på begge sider
1 = 1,3x^5
1/1,3 = x^5
x = (1/1,3)^(1/5) = den femte rod af (1/1,3)
Svar #2
08. september 2007 af Louise_C (Slettet)
#1 Nøj, det hjalp rigtig meget!! jeg vil bare gerne have styr på den ting.. Det øverste.. Hvordan gør du det? Altså, hvor den går fra at være -5 til +5?
Svar #4
08. september 2007 af Louise_C (Slettet)
Hvis der så stod x^5, vil den så blive til 1/x^-5 ?
Skriv et svar til: Ligning hvor x^-5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
