Matematik
vektor, beregn værdier for t
08. september 2007 af
trudifrudi (Slettet)
Hej..
Har følgende opgave:
vektor a = 6 vektor b = 2 a prik b = 6
Beregn de værdier af tallet t for hvilke |a+tb|=14
Kan man godt bare trykke solve(6+t*2=14,t)
så bliver t = 4
tror ik på at det er sådan men ved ikke hvordan man ellers skal gøre..!
Har følgende opgave:
vektor a = 6 vektor b = 2 a prik b = 6
Beregn de værdier af tallet t for hvilke |a+tb|=14
Kan man godt bare trykke solve(6+t*2=14,t)
så bliver t = 4
tror ik på at det er sådan men ved ikke hvordan man ellers skal gøre..!
Svar #1
08. september 2007 af ibibib (Slettet)
Sæt |a+tb|=14 i anden. Den metode virker ofte.
|a+tb|²=14²
a²+t²b²+2tab=196
36+4t²+12t=196
osv.
|a+tb|²=14²
a²+t²b²+2tab=196
36+4t²+12t=196
osv.
Skriv et svar til: vektor, beregn værdier for t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
