Fysik

effekt

08. september 2007 af Asmae (Slettet)
1 kwh koster 130 øre hvor meget koster 1 j?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

1 kWh => 1000*J/s*3600s => 3600000 J

1 kWh = 130 øre

d.v.s.

3600000 J = 130 øre

J = (130 øre)/3600000

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

1 kWh er 1 kW i en time.
En time er 3600 s

Dvs.

1 kWh = 1 kW * 3600 s
= 3,6 MJ

k = kilo = 1.000
M = mega = 1.000.000
1 W = 1 J/s

Prøv nu ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2007 af mathon


...du kan jo lære dig at kende forskel på energi og effekt...

effekt = energi pr tid

P= E/t .... [P] = J/s = Ws/s = W

P_el = U*I = R*I^2 = U^2/R

og

energi:
1 kWh = 3,6*10^6 Ws = 3,6*10^6 J

Joules lov:

E_el = U*I*t = (U^2/R) *t....

Skriv et svar til: effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.