Matematik

Liniens Ligning (regne b ud)

09. september 2007 af Contradel (Slettet)
y = ax + b

Ved hvordan man finder a ud, altså
y2 - y1
_______
x2 - x1

Men hvordan regner jeg b ud, altså hvor stregen rammer y aksen. Eller skal man bruge en ti-98 til det?

Man kan selvfølgelig optegne punkterne, men det er jo ikke altid så præcis :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

b=y1-a·x1

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2007 af Esbenps

OK, når du har din a-værdi, så har du din funktion y = f(x) = ax+b. Du kan så bruge et af dine punkter til at bestemme b-værdien. For eksempel hvis du havde et punkt (5,2) og a=10:

f(5)=2 <=>
10*5+b=2 <=> b = 2-10*5 = -48

Gør det samme i dit tilfælde...

Svar #3
09. september 2007 af Contradel (Slettet)

1#
Super hurtigt, tak for svaret!

Skriv et svar til: Liniens Ligning (regne b ud)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.