Fysik
Nogen som gider rette én opgave?
10. september 2007 af
meliah (Slettet)
Jeg har lavet en opgave, med spørgsmålet, som lød på: "Beregn frekvensen og fotonenergien (i både J og eV) af et foton med 10nm som bølgelængde". Så har jeg svaret:
frekvens = hastighed / bølgelængde
f = (30*10^8m/s)/ (10nm) = 3*10^8 1/sek
Fotonenergi = Planchs konstant * frekvens
Fotomenergi = 6,63*10^(-34)Jsek * 3*10^8 1/sek = 1,99*10^(-25)J
Så for at få det til eV: 1,99*10^(-25)J * (1/(1,602*10^-19)= 1,24*10^-6eV
-----------
Er dette rigtigt? Gider I se om der er nogle fejl ved beregningerne eller enhederne?
frekvens = hastighed / bølgelængde
f = (30*10^8m/s)/ (10nm) = 3*10^8 1/sek
Fotonenergi = Planchs konstant * frekvens
Fotomenergi = 6,63*10^(-34)Jsek * 3*10^8 1/sek = 1,99*10^(-25)J
Så for at få det til eV: 1,99*10^(-25)J * (1/(1,602*10^-19)= 1,24*10^-6eV
-----------
Er dette rigtigt? Gider I se om der er nogle fejl ved beregningerne eller enhederne?
Svar #1
10. september 2007 af Riemann
I den første ligning har du indsat en forkert værdi for lysets hastighed og derudover har du heller ikke taget hensyn til at fotonen bølgelængde måles i nm.
Lysets hastighed er c=3*10^8 m/s
og 1 nm = 10^(-9) m
Lysets hastighed er c=3*10^8 m/s
og 1 nm = 10^(-9) m
Skriv et svar til: Nogen som gider rette én opgave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
