Matematik

Ligning

11. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Hej, Jeg er lidt i tvivl omkring denne ligning fordi ^2 sidder uden for parentesen?

x(x-2)-(x+1)^2=-6

Så ville høre om der var nogen der kunne hjælpe?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Gang parenteserne ud. Så får nogle X^2, X og almindelige tal, som er en 2. grads ligning du kan løse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

I det første led ganger du blot x ind i parentesen. Til det andet led skal du bruge kvadratsætningen (a+b)^2 = a^2 + 2*a*b + b^2, og så huske, at der står minus foran parentesen... :-)

Svar #3
11. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

så det kommer til at hedde:

x^2-2-x^2+1=-6?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Først får du:

X^2 - 2X - X^2 - 2X -1 = -6

fortsæt selv.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Jeg får

-4x - 1 = -6

Andet led bliver:

-(x+1)^2

= -(x^2 + 2x +1)
= -x^2 - 2x - 1

Giver det mening?

Svar #6
11. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

Nej ikke helt, men er det ikke det samme i skriver

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.