Matematik
Stokastisk variabel-opg u. hjælpemidler
15. maj 2004 af
Lunaluna (Slettet)
Sidder og forsøger at regne en opgave uden hjælpemidler ud men da stokastiske variable ikke er min stærke side købte jeg opgaven på nettet - www.matematikbutikken.dk - og så hvordan de havde regnet den opgave. Der havde de imidlertid brugt tabel og regner med nogle ret mystiske tal der vil være svære at regne ud uden lommeregner... Derfor vil jeg hør eom nogen af jer har en idé til at regne følgend eopgave ud på den letteste måde - og uden tabel:
Om en normalfordelt stokastisk variabel X med middelværdi 15 oplyses det, at P(X
Bestem: P(10
Håber I kan hjælpe.
Kh Luna
Om en normalfordelt stokastisk variabel X med middelværdi 15 oplyses det, at P(X
Bestem: P(10
Håber I kan hjælpe.
Kh Luna
Svar #2
15. maj 2004 af Brian (Slettet)
Uden hjælpemidler tror jeg ikke du kan komme længere end til at huske, at fordelingsfunktionen F for en normalt fordelt stok.var. X med middelværdi m og spredning s er givet ved
F(x) = P(X
hvor Phi er standard-normal-fordelingens fordelingsfunktion.
Da du har fået oplyst, at F(12) = 0,35 kan du p.g.a. symmetrien omkring middelværdien m = 15, sige, at
P(X
= F(m + 3) = 1 - F(m - 3) = 1 - F(12)
= 1 - 0,35 = 0,65.
Men P(X
F(x) = P(X
hvor Phi er standard-normal-fordelingens fordelingsfunktion.
Da du har fået oplyst, at F(12) = 0,35 kan du p.g.a. symmetrien omkring middelværdien m = 15, sige, at
P(X
= F(m + 3) = 1 - F(m - 3) = 1 - F(12)
= 1 - 0,35 = 0,65.
Men P(X
Skriv et svar til: Stokastisk variabel-opg u. hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
