Matematik
Rente
13. september 2007 af
Annette16 (Slettet)
Hei! Nogen den kan hjælpe med den her opgave som lyder:
I de første 3 år af en 7-års periode er renten på en konto 5 % p.a.
I de følgende 4 år er renten 1,8 % p.a.
Beregn den gennemsnitlige årlige rente i procent for 7-års perioden!
Hjælp hjælp
I de første 3 år af en 7-års periode er renten på en konto 5 % p.a.
I de følgende 4 år er renten 1,8 % p.a.
Beregn den gennemsnitlige årlige rente i procent for 7-års perioden!
Hjælp hjælp
Svar #3
13. september 2007 af mathon
K_7 = K_o*1,05^3*1,018^4 = K_o*(1+r)^7
hvoraf
K_o*1,05^3*1,018^4 = K_o*(1+r)^7
eller
(1+r)^7 = 1,05^3*1,018^4 =
((1+r)^7)^(1/7) = (1,05^3*1,018^4)^(1/7)
(1+r)^(7*(1/7)) = (1,05^3*1,018^4)^(1/7)
og
(1+r) = (1,05^3*1,018^4)^(1/7)
hvoraf
r = (1,05^3*1,018^4)^(1/7) - 1
Svar #4
13. september 2007 af ibibib (Slettet)
Kender du sammenhængen mellem renten r og framskrivningsfaktoren F?
F=1+r.
Fremskrivningsfaktoren for hvert af de første 3 år er
F = 1+5% = 1+0,05 = 1,05.
Fremskrivningsfaktoren for hvert af de sidste 4 år er
F = 1+1,8% = 1+0,018 = 1,018.
Fremskrivningsfaktoren for alle 7 år er

Den gennemsnitlige årlige fremskrivningsfaktor er

Den gennemsnitlige årlige rente er

F=1+r.
Fremskrivningsfaktoren for hvert af de første 3 år er
F = 1+5% = 1+0,05 = 1,05.
Fremskrivningsfaktoren for hvert af de sidste 4 år er
F = 1+1,8% = 1+0,018 = 1,018.
Fremskrivningsfaktoren for alle 7 år er
Den gennemsnitlige årlige fremskrivningsfaktor er
Den gennemsnitlige årlige rente er
Svar #5
13. september 2007 af Annette16 (Slettet)
og at tage den 7. rod, er det samme som at opløfte i (1/7) ikk?
Skriv et svar til: Rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
