Matematik

Tangentligning - Uden hjælpemidler

14. september 2007 af Dk1989 (Slettet)
Jeg skal finde en ligning til grafen for funktionen f(x) = 2x^2+x^2 i punktet P(1,f(1))

Jeg får ligningen til:

y=8x-5

Er der nogen der kan fortælle om det er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er det ikke.
Jeg tror, at du har skrevet forskriften for f forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis forskriften er
f(x)=2x^3+x^2,
er dit resultat korrekt.

Svar #3
14. september 2007 af Dk1989 (Slettet)

altså først har jeg fundet y:

f(1) = 2*1^2+1^2=3

diff. kvotienten:

f'(x)= 2*3x^2+2*x = 6x^2+2x

er det forkert indtil videre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, men læs du mine spørgsmål om forskriften. Er den korrekt eller...

Svar #5
14. september 2007 af Dk1989 (Slettet)

Ja sorr:)

Det er mig der har jeg lavet en fejl i #0. Forskriften er som i #2

Skriv et svar til: Tangentligning - Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.