Matematik
vektor
15. september 2007 af
171089 (Slettet)
hej..
Opgaven lyder således:
Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen l.
Bestem en ligning for hver af disse to tangenter.
linjen l: 3x-4y-4=0 og cirklens ligning: (x+2)^2+(y-3)^2=-10
Jeg ved at de to tangenter skal have samme hælding som linjen l, men så kan jeg ikke gå videre derfra.. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Tak
Opgaven lyder således:
Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen l.
Bestem en ligning for hver af disse to tangenter.
linjen l: 3x-4y-4=0 og cirklens ligning: (x+2)^2+(y-3)^2=-10
Jeg ved at de to tangenter skal have samme hælding som linjen l, men så kan jeg ikke gå videre derfra.. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Tak
Svar #1
15. september 2007 af ibibib (Slettet)
Tangenten er vinkelret på radius. Bestem derfor hældningen for radius og derefter en ligning for radius. Hvor skærer denne radius cirklen?
Svar #2
15. september 2007 af 171089 (Slettet)
okay mange tak.. jeg laver den lige og ser om jeg kan få det til passe..
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
