Matematik

Reducer udtryk: Hjælp

15. september 2007 af kim19 (Slettet)
Jeg ved ik rigtig hva jeg skal gøre med de her to:

(x-2)^2+(x+3)(x-3)

og denne her

(x+1)^2 +2(x-1)^2


Håber der er en der kan hjælpe lidt, og skære den ud i pap

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Benyt kvadratsætningerne

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

(a+b)(a-b) = a^2 + b^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

(a+b)(a-b) = a^2 + b^2

skal rettes til

(a+b)(a-b) = a^2 - b^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Den første: 2x^2-4x-5, du skal kort sagt gange ud og samle efter faldende potens af x.

Svar #4
15. september 2007 af kim19 (Slettet)

altså i den første, er det så:

x^2+2-4x+x^2-9

og så reducer det til:

x^4-4x-7

er det, det rigtige svar på den første?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Ikke helt.

(x-2)^2 + (x+3)(x-3)

x^2 - 4x + 4 + x^2 - 9

2x^2 - 4x - 5

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2007 af mathon


#2

...helt korrekt...

Svar #7
15. september 2007 af kim19 (Slettet)

#5

altså x^2+x^2 er =2x^2

er dette rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2007 af mathon


1) brug (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab på (x-2)^2 ....

2) brug (a+b)(a-b) = a^2 - b^2 på (x+3)(x-3)

3) reducer ....

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
x^2 + x^2 giver da ikke x^4 ;-)

Svar #10
15. september 2007 af kim19 (Slettet)

#9
sorry nej den giver da 2x^2 ik?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#10.
Jo, som du også skriver i #7.

Svar #12
15. september 2007 af kim19 (Slettet)

Nu har jeg vist forstået det, mange tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Reducer udtryk: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.