Matematik
Bestem ligningen for en tangent uden hjælpe midler
15. september 2007 af
Jaf (Slettet)
Hej jeg har i en aflevering en opgave der lyder således:
Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen f har forskrift:
f(x)=5x^2+3x-1
og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 1.
andenkoordinaten har jeg fået til:
f(2)= 7
Håber at I vil kunne hjælpe mig på vej. På forhånd tak
Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen f har forskrift:
f(x)=5x^2+3x-1
og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 1.
andenkoordinaten har jeg fået til:
f(2)= 7
Håber at I vil kunne hjælpe mig på vej. På forhånd tak
Svar #1
15. september 2007 af mathon
f'(1) er tangentens hældningstal
tangentligning
y - 7 = f'(1)(x-1), som du reducerer til cartesisk normalform
y = ax + b
Svar #2
15. september 2007 af Jaf (Slettet)
Altså jeg skal have bestemt diffentialkvotienten samt Tangentens hældning og finde b
Skriv et svar til: Bestem ligningen for en tangent uden hjælpe midler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
