Matematik

funktioner

16. september 2007 af mikeh (Slettet)
To linjer er bestemt ved
4x-3y=20
5x-ay = 11

hvor a er et tal.
linjerne skærer hinanden i et punkt P, med førstekoordinaten 3.

Beregn andenkoordinaten til P samt værdien af a

er virkelig loooost

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Sæt x=3 og beregn y i den første ligning.
Indsæt i den anden ligning og beregn a.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2007 af Gearløs (Slettet)

Du kender første koordinaten til P. Dvs. x = 3. Dette kunne du jo starte med at indsætte i din første ligning:
4x-3y=20
Så kan du isolere y og finde en værdi for denne.

Så har du andenkoordinaten til P.

Herefter kan du isolere a i ligningen:
5x-ay = 11
og blot indsætte dine kendte x- og y-værdier.

Svar #3
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

jeg får y = -2,66

og a = 0,82

det kan vel ikk helt passe ?:S

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

y er korrekt.
a=-1,5

Svar #5
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

hvad er det så lige jeg gør forkert her:

5x-ay=11

5*3-a*-2,66 = 11
(-a*-2,66) = 2,66a

15+2,66a = 11

2,66a = 11-15

2,66a = -4

a= -4 / 2,66

Svar #6
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

ej sorry.. fuck hvor er jeg dog dum mand :S

trykkede forkert på min lommeregner:S

Svar #7
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

hvordan skal jeg så beregne et gradtal for en af vinklerne mellem de to linjer ?

jeg kan vel tegne isolere y, også lave dem om til en funktion, i et koordinatsystem,?

og hvad kan jeg så gøre?

Svar #8
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

ingen ideer´?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du kan benytte tan(v)=a

Svar #10
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

super, men hvor har du den formel fra? jeg kan ikk bare skrive det ned, for så når jeg skal bruge ddet næste gang er det glemt :S

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2007 af Esbenps

#10
Den kan man udlede ved at se på enhedscirklen og en linje fra (0,0) og med en vinkel v med x-aksen. Tangens til denne vinkel vil være den modstående katete divideret med den hosliggende katete:

tanv = a/1 = a,

idet a netop er forøgelsen af en ret linje når x forøges med 1.

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.