Matematik
Ligning med to ubekendte
17. september 2007 af
sinnednesnej (Slettet)
sidder med ligning som jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg løser, eller nemmere hvordan jeg ganger ind i parantesen
234770 = 0,5*x*y - (x*17*((152-y)/y))*189
Jeg vil gerne finde frem til x, altså isolere x.
nogen som kan hjælpe lidt her??
Mbh
Sinnednesnej
234770 = 0,5*x*y - (x*17*((152-y)/y))*189
Jeg vil gerne finde frem til x, altså isolere x.
nogen som kan hjælpe lidt her??
Mbh
Sinnednesnej
Svar #1
17. september 2007 af Esbenps
234770 = 0,5*x*y - (x*17*((152-y)/y))*189 <=>
234770 = x*(0,5*y - (17*((152-y)/y))*189) <=>
x = 234770/(0,5*y - (17*((152-y)/y))*189)
Længere er den vist ikke. Man sætter bare x uden for parentesen...
234770 = x*(0,5*y - (17*((152-y)/y))*189) <=>
x = 234770/(0,5*y - (17*((152-y)/y))*189)
Længere er den vist ikke. Man sætter bare x uden for parentesen...
Svar #2
18. september 2007 af sinnednesnej (Slettet)
okay, det var jo pænt simplet, men mente bare det var mere kompliceret....men tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
