Kemi

omregnelse

17. september 2007 af Chimmi (Slettet)
hej, hvordan kan man fx omregne tallet: 1,61*10^-6M^3
både til mol pr. liter(altså bare til et Molær) og i gram pr.100 mL...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Du kan ikke omregne M^3 til M.

Svar #2
17. september 2007 af Chimmi (Slettet)

men det får jeg bedt om i en opgave.
altså jeg har fået opløselighedsproduktet af Calciumhydroxid til 1,61*10^-6M^3, og i opgaven står der at jeg skal angive en værdi for opløseligheden af calciumhydroxid i både i mol pr.liter og i g. pr. 100 mL.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

1,61*10^-6 M^3 = [Ca2+][OH-]^2

Du kan finde koncentrationen i opløsningen for både calciumioner og hydroxidioner. Når der opløses x mol Ca, så opløses der 2x OH.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2007 af mathon


se sammenhængen mellem opløslighed og opløselighedsproduktet for AB2
i
http://peecee.dk/index.php?id=68362


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2007 af mathon


fra link'et i #4

har du sammenhængen - såfremt din værdi Ko = 1,61*10^(-6)M^3 er rigtigt beregnet!!!

s = (0,25*Ko)^(1/3), hvoraf

s = (0,25*1,61*10^(-6)M^3)^(1/3) = (0,25*1,61*10^(-6))^(1/3)*(M^3)^(1/3)hvoraf

s(olubility) = 0,00738338 M = 0,00738338 mol/L = 7,38338*10^(-3) mol/L

M(Ca(OH)2) = 74,09 g/mol


opløselighed Ca(OH)2: 0,00738338*mol/L*74,09*g/mol = 0,547035 g/L =

0,0547035 g/(100 mL) =

i en databog finder jeg opløseligheden af Ca(OH)2
til at være

0,185 g/(100 mL) ved 0°C
0,077 g/(100 mL) ved 100°C

da opløseligheden er aftagende med stigende temperatur, indikerer dit resultat, at forsøget har været udført ved en temperatur OVER 100°C, hvilket vel næppe har været tilfældet.

Konklusion: din Ko = 1,61*10^(-6)M^3 er nok lidt lovlig stor!!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2007 af mathon


rettelse:

Konklusion: din Ko = 1,61*10^(-6)M^3 er nok lidt lovlig lille!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2007 af mathon


omregnelse - det hedder da omregning!!!

Skriv et svar til: omregnelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.