Tysk
divers. sætningers betydning?
18. september 2007 af
Mariecph (Slettet)
hej
nogen der ved hvad disse sætninger på tysk betyder helt?
"was hast du denn bloss?"
"irgendswas hat sie schon"
det er svar til en der spørger "was hat sie"
"es geht's los mit ihr" (mit bud: det går galt med hende?)
nogen der ved hvad disse sætninger på tysk betyder helt?
"was hast du denn bloss?"
"irgendswas hat sie schon"
det er svar til en der spørger "was hat sie"
"es geht's los mit ihr" (mit bud: det går galt med hende?)
Svar #1
18. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)
interessant, det der har jeg hørt før i en anden sammenhæng fra en tekst, kan ikke huske hvilken.
men den første du nævnte "was hast du denn bloss" er ligesom at spørge: "hvad er der galt med dig?" "Hvad er der med dig?"
"irgendetwas hat sie schon" = noget har hun vel
"was hat sie" (hvad har hun, hvad er der galt med hende)
"es geht's los mit ihr" = ret det lige, det er forkert skrevet af. Måske prøvede du på at sige "es geht los mit ihr" hvilket afhænger komplet af meningen og sammenhængen bag selve sætningen eller spørgsmålet etc.
men den første du nævnte "was hast du denn bloss" er ligesom at spørge: "hvad er der galt med dig?" "Hvad er der med dig?"
"irgendetwas hat sie schon" = noget har hun vel
"was hat sie" (hvad har hun, hvad er der galt med hende)
"es geht's los mit ihr" = ret det lige, det er forkert skrevet af. Måske prøvede du på at sige "es geht los mit ihr" hvilket afhænger komplet af meningen og sammenhængen bag selve sætningen eller spørgsmålet etc.
Skriv et svar til: divers. sætningers betydning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
