Matematik

ulighed rigtig svær

18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)
jeg er fuldstændig væk i denne her opgave, please hjælp mig :O
to funktioner f og g er bestemt ved
f(x)= 1/4x^2-x+2
g(x)= 1/3x+3
loes ligningen f(x)=g(x).
loes derefter uligheden f(x)< = g(x)
< = menes med at g(x) er stoerre elelr lig med f(x) (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

x=6 eller x=-2/3

Find selv koordinaterne

Den sidste ser du på intervallerne, fra minus uendelig til -2/3, samt fra 6 til uendelig. Her er f(x) mindre eller lig med g(x)

Svar #2
18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

hvordan fandt du frem til det (:?
og tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

Sæt de to ligninger lig hinanden, og isoler alt på den ene side. Så får du en andengradsligning. Her finder du bare nulpunkter. Disse x, værdier bruger du til at finde y-værdierne der passer til. Bare sæt x ind i en af ligningerne. Og så kræver det lidt argumentation det næste. Men hvis du tegner graferne kan du se hvad jeg mener

Svar #4
18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

oKAY HAR TEGNET den nu,
men hvordan vil du så forklare det hvis det skulle være en aflevering ?
for det her er bare en opgave som min lærer har givet for, men næste gang fpr jeg en aflevering magen til dette.
så kan du ikke prøve og vise hvordan du har gjort, det ville være en meget store hjælp for mig (:?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

I starten, så brug graferne som argument. Det er argument nok indtil videre. går du ikke kun i 1g da? for senere i 2g lærer man netop om denne argumentation

Svar #6
18. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

jamen kan du ikke prøve og argumentere for det så (:?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2007 af mathon


spørgsmålet afhænger meget af,

om der menes

1) g(x)= (1/3)x + 3

eller

2) g(x)= 1/(3x+3)


IGEN en påmindelse om, at spørgeren skal udtrykke sig koncist, så svarerne ikke bruger unødig tid på noget, som alligevel var noget andet!!!

Skriv et svar til: ulighed rigtig svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.