Matematik

Ligning

19. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)
Er dette korrekt?

g(x) = den 5. kvadratrod af(ved ikke hvordan man laver kvadratrod) x+4

y = 5. kvadratrod af x+4
y^5 = x+4
y^5 - 4 = x
g^-1(x) = x^5-4

Hvis I forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af peter lind

Indtil den næstsidste er det korrekt. Den sidste ser meget forkert ud. Hvad skal du udregne ?

Svar #2
19. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)

jeg skal udregne den omvendte funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2007 af mathon


g^-1(y) = y^5 - 4

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2007 af mathon


dvs. den var rigtig

...man kan jo kalde den variable, hvad man vil,



g^-1(x) = x^5-4 er OK!!!

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.