Matematik

Ligning

19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Løs ligning:

5(-6x+5)-2(-5x-4)=-3(-5x-6)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af mathon

1) gang ind i parenteserne

2) hæv parenteserne

3) reducer mest muligt på begge sider

4) isoler x'erne på den ene side

5) divider på begge sider med koefficienten til x

x = ......

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2007 af kbkl (Slettet)

Gang først parantesen ud:
-30x+25+10x+8=15x+18
Forkort
-20x+33=15x+18
X'er på venstre side
-35x=-15
Resultat
x=3/7


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2007 af mathon


x = 0, ..............

Svar #4
19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Jeg prøver er kbkl ´s resultat ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2007 af mathon


Yes - exact x = 3/7

kontrol på TI-89

MODE F2
Exact/Approx ->
vælg EXACT ENTER
HOME

indtast

F2 1:solve
solve(5(-6x+5)-2(-5x-4)=-3(-5x-6),x) ENTER

,x) tilsidst betyder løst med hensyn til x



Svar #6
19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

tak, det virker

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2007 af puffersystem (Slettet)

hvordan krontrollerer man det på en lommeregner som Casio fx.991ES

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.