Matematik

punkter haster

19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Afgør om punkterne (-4,5;7),(3,12) og (7,15) ligger på en ret linie?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af ABreine (Slettet)

Det gør du bare ved at udregne en linje på baggrund af 2 punkter, og så tjekker du bare om den sidste også ligger derpå..

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2007 af mathon


brug to-punktsformlen

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1) : ligningen for linjen gennem (3,12) og (7,15)

der blot udtrykker at delta_y/delta_ er konstant for en ret linje


(y-12)/(x-3) = (15-12)/(7-3)

reducer ligning til y = ax + b


undersøg til sidst, om (-4,5;7) ligger på linjen



Svar #3
19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Skal der stå at delta_y/delta_x er kostant på en ret linje?

Det gør den :)

Svar #4
19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

er du der?

Skriv et svar til: punkter haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.