Matematik
temperatur
20. september 2007 af
Frækkerten (Slettet)
Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave :)
f(t)=11 + 4,9 * sin(pi/12 * (t-8)), 0<t<24
hvor t=tiden og f(t)=temperaturen i celcius.
Opgave lyder:
- bestem den højeste og laveste temperatur, samt de tidspunkter på døgnet, hvor det forekommer.
- bestem de tidspunkter i døgnet, hvor temperaturen er 13 grader.
Jeg er i tvivl... skal jeg bare indsætte t=24 når jeg skal finde den højeste temperatur?
f(t)=11 + 4,9 * sin(pi/12 * (t-8)), 0<t<24
hvor t=tiden og f(t)=temperaturen i celcius.
Opgave lyder:
- bestem den højeste og laveste temperatur, samt de tidspunkter på døgnet, hvor det forekommer.
- bestem de tidspunkter i døgnet, hvor temperaturen er 13 grader.
Jeg er i tvivl... skal jeg bare indsætte t=24 når jeg skal finde den højeste temperatur?
Svar #2
20. september 2007 af Frækkerten (Slettet)
Hvordan differentierer jeg f(t)?
jeg får to resultater og ingen af dem ser sandsynlige ud...
jeg får to resultater og ingen af dem ser sandsynlige ud...
Svar #3
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
sin(pi/12*(t-8) kan skrives sin(pi/12 *t - 2*pi/3), det differentieres som en sammensat funktion f(g(x)), altså cos(...)*pi/12
OK?
OK?
Skriv et svar til: temperatur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
