Matematik

Reducer

20. september 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
En der vil hjælpe mig med denne opgave:

(4x-4)^2-16(x^2+1)
Skal reducere udtrykket - og er gået totalt i stå ved denne opgave :-/

På forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Regn det hele ud og læg sammen... Giver det noget?

Svar #2
20. september 2007 af siimba (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

(4x-4)^2-16(x^2+1) =

(4x-4)(4x-4)-(16x^2+16)=

16x^2+16-32-16x^2-16=-32

Skulle jeg mene :r

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

(4x-4)^2-16x(x^2+1) <=> 16x^2+16-32x-16x^3-16x <=> 16-48x+16x^2-16x^3

Så man ganger bare ind i parenteserne og ligger så sammen hvad man kan ligge sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Den hedder ikke (4x-4)^2-16x(x^2+1), men (4x-4)^2-16x(x^2+1)... Men for også at rette mit eget svar, skulle det have været -32x til sidst i stedet for -32. Da det dobbelt produkt har x med.. Sorry :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

"Den hedder ikke (4x-4)^2-16x(x^2+1), men (4x-4)^2-16x(x^2+1)..."
(4x-4)^2-16x(x^2+1)

Hvad er forskellen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Haha.. Jeg er en træt lille mand. Den hedder (4x-4)^2-16(x^2+1) - Læg mærke til det manglende x efter 16.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Så jeg siger at regnestykket er:

(4x-4)^2-16(x^2+1) =

(4x-4)(4x-4)-(16x^2+16)=

16x^2+16-32x-16x^2-16=-32x

Hvad siger du?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Ahh :) Ved jeg ikke hvorfor jeg skrev ^^ Må være træt..

Men så:
(4x-4)^2-16(x^2+1) <=>
16x^2+16-32x-16x^2-16 <=>
-32x

Hvis jeg ikke tager fejl. Så rigtigt hvad Goffer11 skrev i #3 med rettelsen i #5.
Håber du kunne bruge det siimba.

Svar #10
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Men mangler der ikke et dobbelt produkt i kvadratsætningen?

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Dobbelt produkt = de -32x. (4x-4)^2
4x*4x=16x^2
-4*-4=16
(-4*4x)2=-32x <----Dobbelt produkt.

Svar #12
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Arh.. Vi er vist alle en smule trætte :)

Jeg takker for hjælpen hvertfald :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Nej, gør der ikke. (4x-4)^2 <=> (4x-4)(4x-4)

Så 4x*4x=16x^2
4x*-4= -16x
-4*4x= -16x
-4*-4= 16

Derfor (4x-4)^2= 16x^2+16-32x

Svar #14
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Men vi er alle 3 enige om nu at resultatet er -32x ikke?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Jo. Svaret er -32x :) Kan du også teste ved at tage et hvilket som helst tal og sætte ind på x's plads.

Eks. x=5

(4*5-4)^2-16(5^2+1) = -160

-32*5 = -160

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Eller ikke hvilket som helst tal.. 0 gælder ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Var lige væk, men jov. Enig.

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.