Matematik

omkreds ligning ting..

21. september 2007 af Tomatsovs (Slettet)
Oka.. sidder her en fredag aften og grubler lidt matematik :)

har opgaven:
Vis med bogstavudtryk, hvor store omkredsene af de 2 rektangler er

-det har jeg fundet ud af
den ene er 8+2y Den lille
og den anden er 6y+2- Den store
nu til det jeg ikke kan finde ud af

Forskellen mellem de 2 omkredse er 6cm
vis i en ligning, at forskellen er 6cm

Hvor stor er y?


Siger MANGE tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis jeg forstår dig korrekt.
(6y+2)-(8+2y)=6

Svar #2
21. september 2007 af Tomatsovs (Slettet)

ah ja.. mange tak nu forstår jeg det :D

men der står også i opgaven "Hvor stor er y?"

kan du hjælpe mig med det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja da, løs ligningen.

Svar #4
21. september 2007 af Tomatsovs (Slettet)

hjælp mig med at løse ligningen,,
ikke en af mine stærke sider

hvis du gider altså :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

(6y+2)-(8+2y)=6
6y+2-8-2y=6
4y-6=6
osv.

Skriv et svar til: omkreds ligning ting..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.