Kemi
beregn pH
22. september 2007 af
trudifrudi (Slettet)
Opløsning A: 100ml 0,245 M natriumacetat (CH3COONa)
opløsning B: 50ml 0,150 M NaOH
opløsning C: 100ml 0,220 M HCl
a) beregn pH for opløsning A
Opløsning B og C blades og blandingens temperatur reguleres til 25C
b) beregn pH for blandingen
nu hældes opløsning A ned i blandingen af B og C
c) beregn pH for den sidst fremkomne blanding ved 25C
opløsning B: 50ml 0,150 M NaOH
opløsning C: 100ml 0,220 M HCl
a) beregn pH for opløsning A
Opløsning B og C blades og blandingens temperatur reguleres til 25C
b) beregn pH for blandingen
nu hældes opløsning A ned i blandingen af B og C
c) beregn pH for den sidst fremkomne blanding ved 25C
Svar #1
23. september 2007 af mathon
a) beregn pH for opløsning A
CH3COO^(-) pKb = 9,25 --> svag base
CH3COO^(-)(aq) + H2O <--> CH3COOH + OH^(-) er derfor ikke forskudt meget til højre
pOH = 1/2*[pKb-log(Cb)], hvor Cb er den formelle koncentration.
pOH = 1/2*[9,25-log(0,245)] = 4,93042
PH = 14 - pOH = 14 - 4,93042 = 9,1
Skriv et svar til: beregn pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
