Matematik

Haste Haster, hjælp!

22. september 2007 af Faintly (Slettet)
Jeg har nogle tredjegradsligninger som jeg skal bruge hjælp til.
Kontakt mig meget gerne på [email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Skriv dem på her, så hjælper vi dig gerne :)

Svar #2
23. september 2007 af Faintly (Slettet)

x i anden - 6x+10=0


2x i anden - 18x+36=0


3x i anden + 39x+120=0


-2x i anden - 8x - 6 =0


2x i anden + 3x + 8 =0


Min lærer plejer at sætte dem ind i nogle sildeben.

Men det er bare fordi de også skal sættes ind i koordinatsystem.
Så det er lidt svært at gøre herover.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af mathon


"Min lærer plejer at sætte dem ind i nogle sildeben" - og jeg tror også, han plejer at kalde de af dig anførte "funktioner" for 2.gradspolynomier

se støttepunkter
i
http://www.peecee.dk/index.php?id=69191

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Skal du tegne graferne eller skal du løse ligningerne?

Svar #5
23. september 2007 af Faintly (Slettet)

begge dele.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2007 af mathon


til 5 andengradsligninger var
det en hjælpmed

TI-89

solve(a*x^2+b*x+c,x)
5 gange med de respektive værdier for a, b og c

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2007 af ibibib (Slettet)


Her er a=1, b=-6 og c=10.

Du skal først beregn diskriminanten d

Da diskriminanten er negativ har andengradsligningen ingen løsninger og grafen skærer ikke x-aksen.

Toppunktet beregner du med formlerne:

og



Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2007 af mathon

rettelse til #6

solve(a*x^2+b*x+c,x) --> solve(a*x^2+b*x+c=0,x)

Skriv et svar til: Haste Haster, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.