Matematik

bestem r og h(optimering)

23. september 2007 af Skaaning (Slettet)
Spark mig lige i gang med denne:
Bestem r og H der går kræmmerhuset billigst når det skal rumme 100cm^3. samt det samlede overflade areal.

Jeg har disse:
A=p*r^2 (låget til kræmmerhuset)

A=p*r*s & V=(p/3)*r^2*h (keglen/kræmmerhuset)
hiilfe

Svar #1
23. september 2007 af Skaaning (Slettet)

V=(p/3)*r^2*h

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af mathon


Ov = pi*r^2 + s*pi*r og s = sqr(h^2+r^2)

Ov = pi*r^2 + sqr(h^2+r^2)*pi*r

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af mathon


...åååårhhh! mand - et kræmmerhus har da ikke låg!!!

Ov = s*pi*r = sqr(h^2+r^2)*pi*r og 100 = (h*p*r^2)/3


Ov = sqr(h^2+r^2)*pi*r og h2 = 90000/(pi^2*r^4), hvoraf


Ov(r) = sqr(90000/(pi^2*r^4)+r^2)*pi*r = sqr[(90000/r^2)+pi^2*r^4]

Ov'(r) = 1/(2sqr[(90000/r^2)+pi^2*r^4])*(-180000/r^3+ 4pi^2*r^3)

Ov'(r) = -(90000*r^(-3)+2pi^2*r^3)/sqr[(90000/r^2)+pi^2*r^4]

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af mathon


Ov'(r) = =

på TI-89

solve(-(90000*r^(-3)+2pi^2*r^3)/sqr[(90000/r^2)+pi^2*r^4]=0,r)

Skriv et svar til: bestem r og h(optimering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.