Tysk

Tysk analysering, fortabt :s

23. september 2007 af Osmanli (Slettet)
Skal til at analysere nogle sætninger som jeg har oversættet. Problemet er bare jeg stort set aldrig har analyseret en tekst med, kryds, bolle, firkant osv..
Nogle som kan give et lille hint, virkelig taknemmelig..

Sætningerne som jeg skal analyser er følgende:

1. Die Liebe ist nicht immer leicht. Sie tut oft weh und verletzt dich.
2. Die Liebe hat viele Eigenschaften. Sie ist wie ein wildes Tier.
3. Sie sucht nach dich und beisst und frisst dir.
4. Die Hauptperson hat keinen Mann, aber wohnt alleine mit ihren Hunden.
5. Sie war frühere verheiratet, aber wohnt jezt allein.
6. Ihr Mann wollte nicht mit die Hunde leben, und sie konnte nicht ohne ihn leben.
7. Elvira erzählt, dass die Hunde immer im Bett schlafen.
8. Er vermisst seine Freundin und denkt ständig an ihr.
9. Darum schreibt er ihr ein Brief.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

du har slet ikke rettet det jeg bad dig om!

Svar #2
23. september 2007 af Osmanli (Slettet)

Jo .. eller har glemt en .
Men dir og dich osv har jeg ellers rettet ? .. :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

#det må du vel leve med hvis du stadigvæk har fejl, jeg har rettet alt der var, men måske er problemet for dig at skrive af?

tja

Svar #4
23. september 2007 af Osmanli (Slettet)

hmm hvad mener du ?..
skriver hverken af eller noget, prøver ligesom at lære noget .. :s

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

# du forstod ikke pointen, jeg mente bare at du ikke havde set ordentligt på de fejl jeg havde vist du havde ellers ville du have rettet det, håber du vender tilbage til det.

Svar #6
23. september 2007 af Osmanli (Slettet)

tja.. Har kigget på det, jo..
- og er da taknemmelig for din hjælp, har godt forstået det,
men det som jeg prøver på er at få de sætninger analyseret - hvilket jeg ikke kan finde ud af. Håber du forstår hvad jeg mener? ..

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Edina, hvad er der med dig ? Du mistænker bare alle for at skrive af, eller at misbruge studieportalen :) Hehe .. Vil du også råde os til ikke at hjælpe ham her heller? :P

Jeg vil nu gerne være til en hjælpende hånd. (Kun fordi det er ramadan :P )

Her, kære Sinan.
Når du skal analysere en sætning skal du først finde verballeddet(udsagnsleddet (bolle)).
Bagefter subjekt (Grundleddet- Altid nominativ (kryds)).
Hvis der er noget genstansled (direkte objekt - Altid akkusativ(trekant)), Hensynsled(indirekte objekt- altid dativ(firkant)), omsagnsled til grundled(subjektsprædikat- altid nominativ(kryd inde i bolle)) eller forholdsordsled(præpositionsled - akkusativ eller dativ(bølge under sætning)) findes det til sidst.

Jeg tager din første opgave som eksempel.

1. Die Liebe ist nicht immer leicht. Sie tut oft weh und verletzt dich.

verballed findes = "ist" (bolle)
subjekt findes (hvad er det som "ist" henviser tilbage til?) = "Die liebe" (kryds)
Så er der ikke flere spændende ting i den sætning. Nu kommer det efter punktum.

Verballed: "tut" "verletzt" (bolle)
Subjekt: "Sie" (kryds)
Direkte objekt: (hvem er det "Sie" udfører en handling på?) = "dich" (trekant)

Så kan du selv prøve dig frem med de næste, så vores kære Edina ikke bliver alt for sur :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

#7 det har jeg da ikke gjort, hvad sker der for alle der mistænker mig..jeg rettede hans fejl og skrev hvorfor det var forkert, men han skrev det så ind her stadigvæk forkert...så jeg spurgte ham hvorfor han ikke havde skrevet det af og korrigeret fejlene!

tja som om jeg skal retfærdiggøre mig her, selv om man faktisk prøver at hjælpe, det burde jeg måske lade være med siden han får så kvalificeret hjælp hmm!

http://i145.photobucket.com/albums/r217/Lileeia/tekst-analyze.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Så ikke lige han havde lagt samme opgave noget tid før.
Det er jeg sgu ked af #8 :)

Skriv et svar til: Tysk analysering, fortabt :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.