Fysik
Lyder mystisk
25. september 2007 af
Saf (Slettet)
I bagagerummet på en varervogn står en række trækasser... Mellem trækasserne og bagagerummet er gnidningskofficienten 0,2.....
a)bestem den største acceleration bilen kan foretage????
a)bestem den største acceleration bilen kan foretage????
Svar #2
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
ved vi hvad trækasserne vejer ???... er den det største acceleration uden trækasserne bevæger sig evt..
Svar #3
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
Fg=0,2*Fn
Fn=-m*g=-mkasse*9,82
Fres=m*a... dette er for kasserne men vi må regne med at kasserne og bilen accelerer ens
hvis kasserne ikke må bevæge sig.. Fres=Fg
m*a=0,2*-m*9,82. det ses at masserne går ud.
a=0,2*-9,82=-1,96m/s^2
det negative fortegn afhænger af retningen.. derfor kan bilen accelere 1,96m/s^2
så ses det at
Fn=-m*g=-mkasse*9,82
Fres=m*a... dette er for kasserne men vi må regne med at kasserne og bilen accelerer ens
hvis kasserne ikke må bevæge sig.. Fres=Fg
m*a=0,2*-m*9,82. det ses at masserne går ud.
a=0,2*-9,82=-1,96m/s^2
det negative fortegn afhænger af retningen.. derfor kan bilen accelere 1,96m/s^2
så ses det at
Skriv et svar til: Lyder mystisk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
