Matematik

Mat A - Integral. 2 små opgaver.

25. september 2007 af pod (Slettet)
F(x)=0,25x^2+3x+k har tangenten y=-2
Hvordan kan k beregnes?

f=integraltegnet
f(2x+3)dx+2
Jeg kan godt beregne f(2x+3)dx, men hvilken forskel gør det at der står dx+2?

PÅ forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Det er uden hjælpemidler, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

For at F(x) skal have tangenten y=-2, må du finde det sted på F(x), hvor hældningen er 0, da tangenten er en konstant.

Du får en x-værdi, x0 siger vi, og du kender allerede y-værdien, nemlig -2. Så kan du sætte det punkt ind i F(x) og isolere k

Svar #3
25. september 2007 af pod (Slettet)

#1 jo det er uden hjælpemidlet

Svar #4
25. september 2007 af pod (Slettet)

#2 beregning af det sted på F(x) hvor hældningen er nul.. Så jeg skal sige F'(x) og lave monotonilinie, ikke?


Kan i hjælpe med, dx+2

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Du skal bare løse F'(x)=0.

Skriv et svar til: Mat A - Integral. 2 små opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.