Matematik

TI89 Titanium to ligninger med to variable

26. september 2007 af tazz0r (Slettet)
kan en TI89 regne sådan nogen ud og hvis ja hvordan ?

bestem løsninger til nedenstående ligningssystemer
eks: "x=3-3y og 6y=6-3x"
eks: "2y-3x=-6 og 3y-4½x-3=0"

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af hund (Slettet)

Du kan selv regne det ud.

Men jo, det kan den godt. Du skal sætte udtrykket for x fra den ene ligning ind på x's plads i den anden ligning. Og så skal du benytte solve funktionen således:

solve(blabla = blabla,y) og den vil give dig dit y. Det kan du så sætte ind i den første ligning osv osv..

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2007 af Molle (Slettet)

du kan også skrive:
solve(x=3-3y and 6y=6-3x,{x,y})
and kan findes i catalog.

Svar #3
26. september 2007 af tazz0r (Slettet)

tak, kan ikke bruge resultatet vil bare gerne vide hvordan med lommeregneren så jeg kan blive lidt mere teknisk med det skidt :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2007 af hund (Slettet)

#2; "and" kan sågar skrives, hvis man ikke gider hente den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2007 af Molle (Slettet)

jep, jeg synes nu bare, at det er hurtigere at hente.
Alle kommandoerne i home kan vel egentlig skrives.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2007 af hund (Slettet)

#5; Det er rigtigt. Men for en som jeg, der voksede op med TI-83 er det rart, at man bare kan skrive det - har ikke sat mig helt ind i, hvor alle funktionerne ligger. Lommeregnere er jo også lavet for folk, der ikke vil lære matematik - derfor jeg er så glad for min ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2007 af mathon

Ti-89

solve(ligning_1 and ligning_2,{x,y})

skabelonen findes således:

tast og F3
vælg 4:solve( and ,{x,y})


er dine ubekendte fx i a og b,
skal
....,{x,y}) naturligvis rettes til ,{a,b})

Skriv et svar til: TI89 Titanium to ligninger med to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.