Matematik

i forbindelse med ellipsens ligning

27. september 2007 af Rolf J (Slettet)
I mit kladehæfte står der at 2a + 2cx/a = (2a^2 + cx)/2a men jeg kan ikke huske hvordan vi er kommet frem til det. Det er sikkert pineligt åbenlyst, men aligevel...
Kan nogle forklare det for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af mathon


(x-c1)^2/a^2 + (y-c2)^2/b^2 = 1

Svar #2
27. september 2007 af Rolf J (Slettet)

det var ikke ellipsens ligning som jeg skulle bruge, den kender jeg godt. Jeg skal bare have en forklaring af det udtryk jeg har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2007 af mathon

hvad har du kaldt c???

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2007 af mathon

det skal ikke være e, som er excentriciteten???

Svar #5
27. september 2007 af Rolf J (Slettet)

Se fuldstændig bort for bogstaverne og deres betydning, jeg skal bare have en forklaring på hvordan 2a og 2cx/a bliver til (2a^2 + cx)/2a når man lægger dem sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2007 af mathon

2a = (2a)/1 = 2a^2/a

2a + 2cx/a = 2a^2/a + 2cx/a = (2/a)*[a^2+cx]

Skriv et svar til: i forbindelse med ellipsens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.