Matematik
skæringspunkter???
18. maj 2004 af
Alica (Slettet)
Hvordan bestemmer man skæringspunkter mellem en tanget og en cirkel.
begges ligninger er givet:
tangenten: (4/3)x+b
cirklen. (x+9)^2 + (y-3)^2 =25
kal man indsætte den ene ligning ind i den anden, eller hvad????
begges ligninger er givet:
tangenten: (4/3)x+b
cirklen. (x+9)^2 + (y-3)^2 =25
kal man indsætte den ene ligning ind i den anden, eller hvad????
Svar #1
18. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)
du har en ligning for tangenten, ergo en y-værdi, denne indsætter du i cirklens ligning og isolere x, hvorefter du får 0, 1 eller 2 værdier, henholdsvis ingen skæring, tangent (rør i ét punkt) eller skærer (går igennem cirklen). x-værdien/værdierne indsætter du i tangent-ligningen, og så har du din(e) skæringspunkter
Svar #3
18. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)
tjoo... det var lidt værre... ved det ikke umiddelbart, men ville gætte på, at der måtte være opgivet et referencepunkt i forhold til tangenten, da det jo ikke er muligt at lave to ligninger med to ubekendte...
ellers kan du stadigvæk godt isolere x-værdien sammen med b, hvorefter der så er to variable
ellers kan du stadigvæk godt isolere x-værdien sammen med b, hvorefter der så er to variable
Svar #4
19. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Måske kan du sætte tangentens ligning ind på y's plads og sætte 0 på den ene side, så du får en andengradsligning. Så kan du opstille diskriminanten udtrykt ved b og finde ud af, hvad b skal være, for at d=0 (én løsning). Så ved du, hvilke b-værdier, der gør "tangenten" til en tangent.
Skriv et svar til: skæringspunkter???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
