Matematik

Tal- og bogstaveregning

27. september 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvad er -2x^2-x^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af mathon

-3x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

-2x^2-x^2 = -3x^2

Du skal se det som du har en gæld på 2 x^2 og får så -x^2.. Så du får en mere i gæld. Dermed -3x^2

Svar #3
27. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

okay, tak.

Jeg er igang med en ligning, og til slut er jeg nået frem til dette resultat:
3^2 = -3x^2

Kan man komme frem til et svar? Dividere man ikke bare med 3 på begge sider af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2007 af peter lind

Det kan du godt;men i dette specielle tilfælde kan det gøres lidt hurtigere. Venstre side er positiv og højre side kan aldrig blive positiv, så der er ingen løsninger.

Svar #5
27. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

så det vil sige, at når der ikke er en løsning til en lignigs, så er venstre side positiv og højere side negativ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2007 af MichaelS (Slettet)

Hvis du udregner 3^2 så har du et andengradspolynomium, hertil kan du så finde rødderne. Når du forsøger på dette vha. determinanten metoden (d = b^2 - 4ac) vil denne blive negativ da polynomiet, som peter skriver, ikke har nogen løsning og derfor ingen rødder (punkter hvor graften for fkt. skærer x-aksen.)

Du kan så skrive noget i stil med: Da d < 0 har ligningen ingen løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2007 af mathon

3^2 = -3x^2 er et IKKE-gældende lighedstegn, da

3^2>0 og -3x^2 <=0 for alle x

Skriv et svar til: Tal- og bogstaveregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.