Matematik

En stor hjælp til faktorregning!!

29. september 2007 af LulliexD (Slettet)
Har liig siddet og regnet nogle faktore regninger i mat:
1. 7x + 21 = 7(x+3)
2. 4a + 12 = 4(a+3)
3. 16y-4 = 4(4y-y)
- (ER IKK SIKKER PÅ OM DE ER KORREKTE)..

og så kommer jeg til følgende .. :

4. 24a^2-12a
5. a^2 - 12a
6. x^2 - x^3
7. 28a^3b - 3a^2b^3

- De sidste 4 er virkelig komplicerede, håber nogen der kan hjælpe (: ..

- Mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af mathon

3. 4*4y-4*1 = 4(4y-1)

4. 12a*2a-12a*1 = 12a(2a-1)

5. a*a-a*12 = a(a-12).....

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2007 af mathon

1. og 2. OK!

7. 28a^3b - 3a^2b^3

a^2b*28a - a^2b*3b^2 =....

Svar #3
29. september 2007 af LulliexD (Slettet)

Ehm .. har du ikk en meget nem forklaring til hvordan man regner dem ud, eller nogle mellemregninger til de sidste ..
- Synes nemlig ikk det ser helt så overskueligt ud ..

- mvh Louise .

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2007 af mathon

ab + ac = a(b+c)

"en fælles faktor kan sættes udenfor en parentes" og dermed - brugt flere gange -

"flere fælles faktorer kan sættes udenfor en parentes"


7. 28a^3b - 3a^2b^3

(a^2b)*28a - (a^2b)*3b^2 = a^2b(28a - 3b^2)

Skriv et svar til: En stor hjælp til faktorregning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.