Kemi

opløseligheden

29. september 2007 af Chimmi (Slettet)
Opløseligheden for sølvbromat, AgBrO3, er 0,196 g/100mL ved 25 grader celsius.
1) beregn opløselighedsproduktet for AgBrO3.

hvordan udregner man det?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af mathon

M(AgBrO3) = (107+80+3*16)g/mol = 235 g/mol

0,196 g/(100 mL) = 1,96 g/(1000 mL) = 1,96 g/L

s(AgBrO3) = (1,96*g/L)/(235 g/mol) = 8,34043*10^(-3) mol/L =
8,34043*10^(-3) M - hvor s betyder s(olubility) i mol pr liter

når AgBrO3 opløses indstiller sig en ligevægt:

AgBrO3(s) <--> AgBrO3(aq) <--> Ag^(+)(aq) + BrO3^(-)(aq)

[Ag^(+)(aq)] = s og [BrO3^(-)(aq)] = s, hvoraf

K_op = [Ag^(+)(aq)]*[BrO3^(-)(aq)] = s^2 = (8,34043*10^(-3)*M)^2


K_op = 6,95627*10^(-5) M^2

Svar #2
02. oktober 2007 af Chimmi (Slettet)

hej, jeg forstår ikke lige dette skridt, fordi (g/L)/(g/mol) = L/mol, men du får du til mol/L her:

s(AgBrO3) = (1,96*g/L)/(235 g/mol) = 8,34043*10^(-3) mol/L

Og jeg forstår ikke lige helt s(Olubility) - det har jeg ikke hørt før.

håber det kan forklares

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2007 af mathon

s(olubility) = opløselighed

(g/L)/(g/mol) man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte:

(g/L)/(g/mol) = (g/L)*(mol/g) = g*mol/(L*mol) = g*mol/L/mol = g/L

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2007 af mathon

rettelse:
(g/L)/(g/mol) = (g/L)*(mol/g) = g*mol/(L*mol) = g*mol/L/mol = g/L


-->


(g/L)/(g/mol) = (g/L)*(mol/g) = g*mol/(L*g) = g*mol/L/g = mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2012 af cecilielow (Slettet)

 

men hvordan kommer i frem til det her?

K_op = 6,95627*10^(-5) M^2


Skriv et svar til: opløseligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.