Matematik

2 variabler med 2 ubekendte

30. september 2007 af tazz0r (Slettet)
2x-3y=100 og 2x+y=156 hvordan regner man den ud og hvordan laver man den grafisk ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af Jepperja (Slettet)

Isoler en af de variable, eksempelvis y, på den ene side af lighedstegnet. Nu står du så med to forskellige udtryk for y, som du kan sætte lig hinanden og finde ud af hvilke(n) værdi af x der opfylder dette - så har du din x-værdi. Så er det bare at indsætte den værdi i en af formlerne og så har du y.


Svar #2
30. september 2007 af tazz0r (Slettet)

kan det passe at jeg får x= 568/11 og y= 12/11 ? eller er det helt ude i hampen ?

Svar #3
30. september 2007 af tazz0r (Slettet)

og hvordan kan jeg evt. lave den grafisk via. excel ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2007 af peter lind

Sæt de to løsninger ind i de 2 ligninger og se om det passer!

Svar #5
30. september 2007 af tazz0r (Slettet)

passer ikke ind i 2x+y=156 :(

Svar #6
30. september 2007 af tazz0r (Slettet)

har gættet mig frem til x= 71 og y=14 men kan satme ikke regne det ud :( ;/

Svar #7
30. september 2007 af tazz0r (Slettet)

havde lavet en mindre tastefejl undskylder mange gange

Skriv et svar til: 2 variabler med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.