Kemi
Aktuelle koncentration
30. september 2007 af
Sophie_88 (Slettet)
25,0 mL 2,00 mM SrCl2 blandes ved en given temperatur med 15,0 mL 4,00 mM Na2SO4. Der dannes et bundfald af strontiumsulfat.
a) Opskriv et reaktionsskema for fældningsreaktionen. (Har jeg gjort)
Bundfaldet der filtreres fra, og den aktuelle koncentration af Sr^(2+) i filtratee bestemmes til at være 7,5*10^-4 M.
b) Beregn den aktuellee koncentration af SO4^(2-) i filtratet.
Håber at nogen kan hjælpe mig med b :)
a) Opskriv et reaktionsskema for fældningsreaktionen. (Har jeg gjort)
Bundfaldet der filtreres fra, og den aktuelle koncentration af Sr^(2+) i filtratee bestemmes til at være 7,5*10^-4 M.
b) Beregn den aktuellee koncentration af SO4^(2-) i filtratet.
Håber at nogen kan hjælpe mig med b :)
Svar #1
02. oktober 2007 af mathon
SrCl2(s) --> Sr^(2+)(aq) + 2Cl^(-)(aq)
n(Sr^(2+)(aq)) = n(SrCl2) = 25*mL*2,00*µmol/mL = 50 µmol
og
Na2SO4(s) --> 2Na^(+)(aq) + SO4^(2-)(aq)
n(SO4^(2-)(aq)) = n(Na2SO4) = 15*mL*4*µmol/mL = 60 µmol
Sr^(2+)(aq) + 2Cl^(-)(aq) + 2Na^(+)(aq) + SO4^(2-)(aq) --> SrSO4(s) + 2Na^(+)(aq) + 2Cl^(-)(aq)
50 µmol Sr^(2+)(aq) reagerer med 50 µmol SO4^(2-)(aq), hvorfor
n_rest(SO4^(2-)(aq)) = (60-50)µmol = 10 µmol
disse 10 µmol SO4^(2-)(aq) befinder sig i et volumen på (25+15)mL = 40 mL
hvorfor
c_rest(SO4^(2-)(aq)) = (10 µmol)/(40 mL) = 0,25 µmol/mL = 0,25 mmol/L =
2,5*10^(-4) mol/L = 2,5*10^(-4) M
n(Sr^(2+)(aq)) = n(SrCl2) = 25*mL*2,00*µmol/mL = 50 µmol
og
Na2SO4(s) --> 2Na^(+)(aq) + SO4^(2-)(aq)
n(SO4^(2-)(aq)) = n(Na2SO4) = 15*mL*4*µmol/mL = 60 µmol
Sr^(2+)(aq) + 2Cl^(-)(aq) + 2Na^(+)(aq) + SO4^(2-)(aq) --> SrSO4(s) + 2Na^(+)(aq) + 2Cl^(-)(aq)
50 µmol Sr^(2+)(aq) reagerer med 50 µmol SO4^(2-)(aq), hvorfor
n_rest(SO4^(2-)(aq)) = (60-50)µmol = 10 µmol
disse 10 µmol SO4^(2-)(aq) befinder sig i et volumen på (25+15)mL = 40 mL
hvorfor
c_rest(SO4^(2-)(aq)) = (10 µmol)/(40 mL) = 0,25 µmol/mL = 0,25 mmol/L =
2,5*10^(-4) mol/L = 2,5*10^(-4) M
Svar #2
03. marts 2010 af Tinekris (Slettet)
Hvad hedder enheden med det der sjove u efterfulgt af mol, der bruges i udregningen??
Skriv et svar til: Aktuelle koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
