Fysik
Hjælp til opgave.
01. oktober 2007 af
sdj (Slettet)
Hej
Jeg er ved at lave en fysikopgave. Der sendes en strøm gennem en tråd og jeg skal finde ud af hvornår tråden brænder. Helt ordret står der "Hvor længe vil det vare, før tråden brænder over". Jeg har fundet ud af at den vil brænde når der er tilført 3,5J. Men er det nok at angive hvor meget energi der skal tilføres? Eller skal jeg finde u d af hvor mange sekunder der går? Der står jo "hvor længe"?
Jeg ved at der er en resistans på 16 ohm og spændingen er 100 V, så der vil være en effekt på: P = 100V^2/16 = 600 W. Der vil altså gå meget kort tid? Kan jeg regne ud hvor lang der går inden der er tilført 3,5J ?
Jeg er ved at lave en fysikopgave. Der sendes en strøm gennem en tråd og jeg skal finde ud af hvornår tråden brænder. Helt ordret står der "Hvor længe vil det vare, før tråden brænder over". Jeg har fundet ud af at den vil brænde når der er tilført 3,5J. Men er det nok at angive hvor meget energi der skal tilføres? Eller skal jeg finde u d af hvor mange sekunder der går? Der står jo "hvor længe"?
Jeg ved at der er en resistans på 16 ohm og spændingen er 100 V, så der vil være en effekt på: P = 100V^2/16 = 600 W. Der vil altså gå meget kort tid? Kan jeg regne ud hvor lang der går inden der er tilført 3,5J ?
Skriv et svar til: Hjælp til opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
