Matematik

familie af andengradspolynomier :O

01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)
en familie af andengradspolynomier er gived ved
fc(x)=x^2-2x+2+c
beregn c, så grafen for fc går gennem punktet (1,5).

pleease hjælp
på forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af Stenalto (Slettet)

sæt x=1 og y=5 og isoler c. Altså Solve(5=1^2-2*1+2+c,c)c=4

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du løser ligningen:
1-2+2+c=5, så har du sat dit punkt ind

Svar #3
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

jeg indsætter de kendte tal så jeg får
5=(1^2)-(2*1)+2+c
hva gør jeg så :O?
isoler jeg bare c ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Du indsætter bare dit punkt ind i foreskriften og isolerer c.

f(x)=x^2-2x+2+c <=>
5= 1^2-2*1+2+c

isoler c

Svar #5
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

jeg får c=4, kan det passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2007 af Stenalto (Slettet)

"Sæt x=1 og y=5 og isoler c", betyder du skal isolere c :). Hvorfor spørge?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2007 af Stenalto (Slettet)

Og ja det giver 4. Se igen mit indlæg...

Svar #8
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

jeg skulle lige være sikker, var sq ikke så sikker, men det var rigtigt, så det fint nok (:

Skriv et svar til: familie af andengradspolynomier :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.