Fysik

3 µF capacitor???

01. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)
Hejsa er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave:

The current through a 3 µF capacitor is shown in the figure:

http://peecee.dk/?id=70901

At t=0, the voltage is v(0)=10 v. Sketch the voltage to scale versus time.

- Det jeg så vil høre er hvordan finder voltage for en capacitor. Altså igår fik jeg hjælp med hvordan man finder voltage for en Inductance. Så håber i kan hjælpe mig igen idag.



Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af mathon

q = C*u

i = dq/dt = C*du/dt = 3*10^(-6)*A*s/V*du/dt......

Svar #2
02. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)

okay.

Jeg starter med at finde q først:

q=C*u => q=3*10-(^6)As (men hvor meget er u, kan det passe at det er 10)??

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2007 af mathon


dq = idt

q = S i*dt = i*Sdt = i*delta_t, da i er konstant

q = C*u = i*delta_t

u = i/C*delta_t

u = 3*10^(-3)A/(3*10^(-6)*A*s/V)*1*10^(-3)*s

u = = 1 V....i 3 ms

u = -1 V....i 3 ms

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Det er ikke rigtigt. Spændingsfaldet over kondensatoren kan ikke være stykkevis konstant ligesom strømmen, da strømmen er proportional med den tidsafledede af spændingen. Det er den, der kvalitativt har samme form som strømmen. Spændingsfaldet må derfor selv have form som en trekant med base 10V.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2007 af mathon

# 4

ja - det var en FEJL!

-du/dt = -i/C = -3*10^(-3)A/(3*10^(-6)*A*s/V)) = -1000 V/s = - 1 kV/s

dvs. spændingen er lineær med negativ differentialkvotient, -1 kV/s

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2007 af mathon

dvs. spændingen er lineær med negativ differentialkvotient, -1 kV/s i første millisekund

og

spændingen er lineær med positiv differentialkvotient, 1 kV/s i andet millisekund

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Nej, ikke helt.

i(t) = CdV/dt

der for konstant i(t) = i0 og begyndelsesbetingelsen V(0)=V0 har løsningen V(t) = i0/C*t + V0.

I første halvperiode er i0>0 og derfor er dV/dt>0, omvendt for den anden halvperiode hvor strømmen er -i0. Løsningen er blot


V(t) = i0/C*t + V0, 0<=t<1 ms
V(t) =-i0/C*(t-1ms) + V1, 1 ms<t<=2 ms

hvor V1 = V(1ms) er begyndelsesbetingelsen ved starten af anden halvperiode.

Skriv et svar til: 3 µF capacitor???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.